Monday 31 May 2010

Sõbrad-inimesed: ühendus ja hüvastijätt.

Eile oli päev erakordsete inimestega. Hakkas see kell 1 öösel, kui me eesti sõbernaaber Karin teatas, et teised sõbrad Helver ja Ermo olid istutanud me eesti akna ette kasemetsa:) Mõni hetk hiljem õnnistati Sool ja Valguses Terje, Chris ja Kaido (Pikk ja pikkade lahedate kirjade autor) ja meil oli õnn seda skaibi vahendusel jälgida. Siis saabus jumalateenistuse aeg meil siinse aja järgi. Thomas Kirves avas koosoleku mõttega sellest, et igal ühel on oma koht. Isegi elektripuuril sümfoonias - nagu tal just nähtud. Endel Meiusi oli läbisõidul, tervitas, tõi uudiseid raadio tööst. Erakordne oli ka see, et teenistusel rääkis ja laulis Perry Springman ning ta kolmeaastane poeg ukulelel. Ehkki ta on ligi 50 korda Eestis käinud, sh me kodus Papsaares, kohtasime me teda alles Vancouveris, kui Maarja ja Paul olid siin. Pärst teenistust paistsid ta plaadid minevat nagu soojad saiad. Ja ma ei ole veel kunagi nii õnnelikku 96 aastast Annit ja pisut nooremat Meidat kallistamas näinud. Nägin et täielisusest ei lahuta neid miski. Perry "Randsomed" enne leivamurdmist. Kes pole veel kuulnud, kuulake...
Õhtu saabudes läksime Andrese abil Lepikute Anne ja Peteri poole. Nad olid lahkelt avanud oma kodu uksed, et saaksime mitmete sõpradega lahkumispidu korraldada. Seal olid kokku tulnud: Raimond, kelle Shakespeare esitust mäletavad isegi kümneaastased lapsed. Marje ja Alar , kes on julgustasid muu hulgas meid "Pääsukese" üritust korraldama ja see läks ka kenasti korda; nende poeg Anton kes laulab hästi U2 ja Neil Youngi laule ja tütar Liisa, kes on abielus austerlase Richardiga. Nad ootavad oma esimest last ja tantsivad ikka eesti ja autsria rahvatantse. Perenimi neil huvitavalt eestipärane: Hein. Anne ja Aarne Tork elasid mitu aastat Eestia alates 93 ndast selleks, et me lennundus saaks oma Boengid Aerofloti lennukite asemel; samal ajal sai Jää-äär omale erakordse kitarrimängija,Aarne. Lepikute juurde oli kokku kolm kitarri ja ukulele kohale tulnud. Perry oli seal sedapuhku oma 5 aastase tütrega, kes täiendas ta laule spontaanse koreograafiaga. Perry leiab, et Eestis on ta laulud teeninud inimesi, mitte ainult neid lõbustanud. Loodab seda teha jälle järgmisel suvel. Maiet ja Ednat oli tore taas kohata. Nad on mõnel hetkel päästnud Katrini siin üksindusest. Eddy ja Eneli olid juba siis, kui siin alustasime, osa võtamas me reedestest kooskäimistest. Aino Uus on aidanud meil elus püsida oma vaimuliku julgustusega. David Bornman West Coast Christian Felowshipist oli tulnud koos oma naise Tinaga. Salt and Light rahva kaudu Inglismaal ja Pauli ja Maarja abil sündis see kontakt. 70-80 aastatel puhkenud ärkamise käigus oli kirik täitunud usklikus saanud selleaegsetest pikajuustelistest noortest. Nüüd on see elujõuline kogudus, millel ka oma lasteaed ja riikliku õppekavaga kool.
Täna siis läheme naisringi koosolekule, mis välja kuulutatud kui muusika õhtu. Erna Kirves ja Tiiu Jääger on lubanud tsitri ja mandoliini taas käiku võtta. Ja Katrin on siin hakanud uuesti flööti mängima. Minul on imeline kitarr, mis mängib peaaegu ise. Ja Arturi juurest päranduseks saadud tema rootsiaegne võimukast, minu rock'n'rolli-masin.
Kolmapäeval läheme oma pillidega Kuldse Klubi väljasõidule Kembi tallu.
Järgmisel pühapäeval on me viimane jumalateenistus siin, siis ka kohvilaud.
Olme mõelnud, et Eestisse läheme/tuleme siis kui läheme: mitte enne.

No comments:

Post a Comment